Pensiunile si agentiile de turism din Romania si-au dat mana

Detalii
Comentarii
Galerie foto

A 22-a editie a a Programului Special Vacante la tara a inceput duminica, 15 septembrie 2013, si se va desfasura pana pe 25 octombrie, informeaza un comunicat al Asociatiei Nationale de Turism Rural, Ecologic si Cultural - ANTREC Romania. Destinatarii programului sunt toate categoriile de turisti, care vor avea oportunitatea de a descoperi viata satului, traditiile locurilor respective, ospitalitatea specifica acestui tip de turism si nu in ultimul rand, pot servi o masa traditionala cu bucate specifice fiecarei zone pentru care vor opta.

Sejururi rurale prin agentiile de turism

In sfarsit! „Turismul rural e o forma de turism care s-a dezvoltat de la zero in Romania, incepand cu anii '90, meritul incontestabil apartinand ANTREC. Cele două organizatii - ANAT si ANTREC - au colaborat foarte bine de-a lungul timpului. Insa au existat retineri in privinta colaborarii dintre agentiile de turism si pensiunile rurale, care au preferat de cele mai multe ori sa se adreseze direct publicului. Ma bucura ca din ce in ce mai multi proprietari de pensiuni rurale au inteles, in ultimii ani, rolul agentiilor de turism ca si factori de promovare, de asigurare a unui flux permanent de turisti si, bineinteles, de consultanti. Asa ca ANAT a devenit, in premiera, partener al programului special Vacante la Tara, iar turistii pot achizitiona pachete turistice la pensiuni rurale si prin intermediul agentiilor de turism”, a precizat Lucia Morariu, presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT).

Pensiuni rurale in Romania

„Turismul rural reprezinta o oportunitate pentru romani de a privi catre valorile stravechi ale acestor meleaguri, incepand de la traditii, obiceiuri si pana la frumusetile locurilor. Prin tarifele speciale oferite in cadrul programului Vacante la Tara, tot mai multi romani din toate regiunile tarii se vor familiariza cu beneficiile oferite de turismul rural, aceasta constituind o sansa pentru toti de a ne reintoarce cu fata catre Romania. Pe de alta parte, ne bucura apropierea dintre pensiuni si agentiile de turism, avand ca finalitate cresterea gradului de ocupare al pensiunilor, implicit, a numarului de turisti care se indreapta catre destinatiile rurale”, a subliniat, la randul sau, Misu Chiruc, presedintele executiv al Asociatiei Nationale de Turism Rural, Ecologic si Cultural (ANTREC).

Oferte de cazare in pensiuni rurale

Pachetul de cazare aferent Programul special Vacante la Tara ofera sejururi de cinci nopti/ sase zile la pensiuni de 2 margarete la pretul de 175 lei/ persoana, pensiuni de 3 si 4 margarete la pretul de 225 lei/ persoana, pensiune de 5 margarete la pretul de 290 lei /persoana. In acest tarif sunt incluse 5 nopti cazare in camera dubla, prima noapte de cazare fiind aferenta zilei de duminica. Sejurul se va incheia in ziua de vineri. Fiecare pensiune participanta in programul Vacante la Tara va oferi din partea casei micul dejun. Filialele ANTREC participante, initial, la acest program sunt: Arges, Alba Brasov, Buzau, Cluj, Covasna, Gorj, Harghita, Maramures, Mehedinti, Neamt, Sibiu. (foto: mesagerul de covasna)