Eco Junior - un proiect de turism, sport si ecologie

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Asociatia Drumetii Montane, in parteneriat cu 580 de institutii de invatamant din Romania, au organizat in acest an cel mai mare proiect de turism, sport si ecologie, in cadrul caruia aproape 3.000 de cadre didactice au desfasuat activitati sub un singur nume: Eco Junior 2016.

Scopul proiectului Eco Junior 2016 a fost acela de a educa copiii in spirit ecologist, de a-i ajuta sa dobandeasca o atitudine mediu-protectiva si de a-i determina sa se implice in activitati eco-recreative prin joc.

Interactiunea profesorilor si a reprezentantilor Asociatiei Drumetii Montane cu elevii, prin iesiri in aer liber sau organizare de activitati, este cea mai eficienta actiune de promovare a mediului inconjurator si a unui stil de viata sanatos. Formele de educatie in natura sunt un tip de activitate care pot indeplini, cu succes, obiective precum constientizarea opiniei publice asupra importantei conservarii naturii, educarea copiilor si chiar a adultilor.

Copiii implicati au participat pe echipe la diverse activitati in functie de varsta lor si au invatat ca este foarte important sa lucreze impreuna, sa se sprijine si sa dobandeasca abilitati specifice.

Proiectul Eco Junior va continua si in anul 2017, pentru ca tot ceea ce se intampla in mediul inconjurator se reflecta direct in vietile noastre, ale tuturor, si trebuie sa ne implicam pentru a le schimba in bine.

Asociatia Drumetii Montane s-a nascut din dorinta de a face acel „ceva” - despre care toti vorbim ca trebuie facut, dar niciodata nu intreprindem pasul urmator. S-a nascut cu speranta ca vom fi raspunsul la intrebarea: cine?

Din anul 2010 au plecat la drum lung cu increderea ca vor reusi sa-i educe pe cei de langa ei intr-un spirit verde si cu dorinta de a face cat mai multe actiuni pentru a proteja natura in toate formele sale.