Drumetie pe Piatra Mare

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Acum cateva zile, ne-am hotarat sa mergem intr-o drumetie pe masivul Piatra  Mare. Asa ca intr-o zi superba, am pornit spre aceasta destinatie din gara Brasov, cu autobuzul 17 barat, care merge pana la benzinaria Petrom de pe DN1, mult dupa Darste. Am coborat la Dambu Morii si am mers la pas spre Canionul Sapte Scari (traseu marcat cu banda galbena), punct intermediar atins dupa aproximativ o ora de mers. Cateva indicatoare ne avertizau ca scarile sunt impracticabile din cauza deteriorarii podetelor. Ne-am incumetat si le-am urcat. Chiar impracticabile nu sunt, insa starea lor nu este deloc una buna. Sunt multe scanduri lipsa, iar pericolul de a cadea e unul ridicat. Totusi, cu atentie sporita se poate evita orice incident neplacut. Scara a treia e renumita pentru inaltimea ei si pentru faptul ca se misca. Iar cascada curge chiar pe langa ea. Nu poate fi urcata fara sa fii udat sau sa aluneci un pic. Asa ca, va recomand sa fiti foarte atenti. Dupa aproximativ 20 de minute le-am urcat pe toate. Trebuie tinut cont si de faptul ca a fost aglomerat si a trebuit sa asteptam pana sa ne vina randul sa urcam fiecare scara. Asadar, pot fi folosite si alte rute daca doriti sa urcati pana pe Piatra Mare, cu mentiunea ca se poate urca si pe la Sapte Scari. Cum scriam - fiti precauti.

Cabana Piatra Mare

Ne-am continuat apoi drumul, intalnindu-ne cu foarte multa lume care a ales sa isi petreaca sambata la fel ca noi. Ne-am salutat, asa cum e obiceiul muntelui. Drumul continua foarte abrupt pana la Cabana Piatra Mare, iar cei cu o conditie fizica precara trebuie sa evite acest traseu pentru ca este unul dintre cele mai dificile din tara. Dupa aproximativ doua ore si jumatate de la Sapte Scari am ajuns si la cabana, unde am facut un popas destul de indelungat admirand peisajele superbe si salbatice pe care ni le ofera acest masiv muntos.

Cabana Dambu Morii

Ne-am tras sufletul si am pornit spre varf, ajungand in 45 de minute. Traseul a fost unul de o dificultate medie, cu cateva portiuni mai anevoioase totusi, dar cu mult mai usor fata de traseul care duce la cabana. In varf batea vantul un pic cam tare, fara a fi frig. Am stat cam o ora, am facut poze si ne-am bucurat de peisaje. Dupa care, am coborat, din nou, la cabana pe acelasi traseu. Iar de acolo, mai departe, pe Drumul Familial (marcat cu banda rosie) - traseu de dificultate scazuta si un pic mai lung. Am ajuns la Cabana Dambu Morii dupa doua ore si jumatate de coborare. Am mers pana in cartierul Noua pe jos, deoarece ultimul autobuz 17 barat trecuse la ora 17:43, cu o ora mai repede fata de momentul cand noi am ajuns jos. Obositi, am ajuns acasa la 21:01, fara niciun regret si cu amintiri frumoase, pe care sigur nu le vom uita niciodata.
Speram ca si voi ati petrecut un weekend frumos si va indemnam sa faceti sport pentru ca orice fel de miscare inseamna sanatate.